ekscest

We love movies and would never hurt one.

Nostal(er)gija

Objavil ekscest, dne 16.05.2007

YouTube slika preogleda

“‘Remember when’ is the lowest form of conversation,” poreče Tony Soprano1. Še več, mar konverzacija ni najnižja oblika misli?

“Če se ne spominjaš, se te ne spomnijo,” nasprotuje na blogerski patos navlečeni Adi Schickel Gruber in izsiljevanje se lahko prične. “Če ekscest ne bo čezmerneje pisal o meni, s čimer mislim tudi fotografije in filmske inserte, bo Adijo, izstopil bom iz medzarodne komisije. Hkrati zahtevam, da sem deležen vzklikov ‘Adi, Adi, mi te mamo radi!’”

Menda mu ni še nihče razložil, da nima iskanje izgubljenega časa nobene zveze z reminiscencami, a v njegovi prisotnosti more in mora razlagati le on. Sploh tedaj, ko zadremlje.

Kaj ekscestu preostane drugega? Treba je biti realen.

Za uverturo: tule je v času realke, desno zgoraj. Če je videti preodrasel, je to ravno zato, ker je z leti postajal čedalje bolj otroški in čedalje bolj nedolžen. Levo spodaj je Ludwig Wittgenstein, ki se mu je nekoč izreklo: “O čemer ne moremo govoriti, o tem moramo govoričiti.”

Malokdo ve, da je Robert Musil, avtor Moža brez posebnosti, o Adiju tistega časa zapisal: “Kako čuden je vendar ta človek! Njegove besede bi sodile k podirajočemu se indijskemu templju, v družbo grozljivih malikov in čarodejnih kač v globokih skrivališčih; kaj pa naj bi z njimi podnevi, v internatu, v moderni Evropi?”

Adi, Adi, mi te mamo radi!

  1. The Sopranos, /S06E15/ Remember When [2007](back)
  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !